- harelbasan
עתיד המשרדים והמודל ההיברידי
רבים הספידו את עולם המשרדים בתואנה שהקורונה מראה שאפשר לעבוד ללא הגעה למשרד. אבל האם זאת המציאות? בואו נראה מה קורה בשטח.

חברות היי-טק רבות ראו את היתרונות של עבודה מהבית, נוצר חיסכון בעלויות העסקה (כי אין צורך לתפעל משרדים) אבל מהר התברר שכמו הרבה מקרים בחיים, אליה וקוץ בה.
במקביל ליתרונות צצו גם החסרונות בשתי תופעות חברתיות:
האחת היא שלהורים במדינת ישראל יש ילדים ולעבוד עם ילדים (במיוחד במהלך בסגרים משתנים) זה לא כל כך פשוט.
השנייה היא החיסרון באינטראקציה אנושית שמוסיפה ערך לעובדים עצמם ומתוך כך לחברה.
מתוך תמונת מציאות זו הכוללת יתרונות וחסרונות, חברות היי-טק רבות מצהירות כי לאחר הקורונה הם יחזרו לעבוד במודל ההיברידי, המשלב עבודה מהבית עם הגעה למשרד.
החברות שהצהירו לחזור לעבוד במודל היברידי מתכוונות לעשות זאת באופן שונה אחת מהשנייה (בהיקף ובאופן החזרה), אך אחד המודלים שחברות שונות הראו נכונות לגביו הוא השימוש בחללי עבודה משותפים שכבר מוכנים להשכרה גמישה.

השימוש בחללי עבודה משותפים טומן בחובו יתרונות שונים, מחיסכון כלכלי ועד היכולת לאפשר לעובדים מאזורים מרוחקים להיפגש ביחד בחלל שקרוב לביתם.
מודל זה שכביכול מתייחס לתחזיות עתידיות נראה כמגמה שמתרחשת כבר בימים אלו.
למשל אנחנו רואים שעל פי נדב פתאל "בתקופת הקורונה המכירות של חדרי הישיבות קפצו פי ארבעה והיקף הלקוחות המזדמנים שהיה בעבר כ־3.5% מההכנסות הם כיום כ־15% מההכנסות."
דוגמה נוספת וחזקה לא פחות היא שמסוף אפריל נרשם זינוק בשיעור של כ־45% במספר עורכי הדין שעברו לעבודה במתחמי חללים פתוחים של רשת פרטנרס.
עוד דוגמה למגמה זו אפשר לראות מאת נטלי מרשל, נציגת הבעלים בפרויקט המשרדים אינפיניטי פארק ברעננה: "פתרונות כמו קומה היברידית או שטחים גדולים של חללים משותפים במתחמי התעסוקה החדשים הם הכרחיים במיוחד בימים אלה"

עדויות אלה ואחרות מראות סימנים מעודדים לעולם חללי העבודה המשותפים, ומראות את כוחה של הגמישות בעידן של שינויים.
via: calcalist
via:maariv